Hayallere giden yol İskenderun’dan geçti!

İskenderun’un yetiştirdiği Resim Sanatçılarından Zeyni Toprak, İskenderun Belediyesi Sanat Galerisi’nde ‘Hayallere Giden Yol’ adlı dördüncü resim sergisini açtı.

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Halk Eğitim Merkezi (HEM )Müdürü Bekir Durur, İskenderun Belediyesi Kültür Müdürü Ali Çift ve davetlilerin katılımıyla açılan sergi 17 Eylül Cuma gününe kadar ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.

Serginin açılış kurdelesini kesen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, sanat ve sanatçının her zaman desteklenmesi gerektiğini belirterek, Sanatçı Toprak’ı tebrik etti.

İskenderun’da dördüncü resim sergisini açtığını ifade eden Resim Sanatçısı Zeyni Toprak ise, “’Hayallere Giden Yol’ adlı sergim dünyaya geniş bir çerçeveden bakmanızı sağlayacaktır. Dünyayı yorumlayışım, hiçbir zaman baktığım nesne veya varlığın fiziksel görüntü ve özellikleriyle olmadı. Arayışım hep gözle görünenin derinliklerine ulaşabilmek içindi. Hani o; en saf ve gerçek haliyle kendini saklı tutmak isteyen öze ulaşabilme çabası diyebilirim. Başka bir deyişle benim resimlerim ‘ruhun özünü resmedebilme’ gayretidir.  ‘Hayallerime Giden Yol’; bedenin büyülü mevsimlere, dünyaya ve sunduğu tüm ilhamlara ait olduğu ve ruhun özgürce ışığa doğru yol aldığı bir serüvendir. Umarım bana eşlik ederken bu yolculuk sizler için de ilham verici, özgürleştirici, ışık dolu bir keşif ve dışavurum olur” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Halk Eğitim Merkezi (HEM )Müdürü Bekir Durur, İskenderun Belediyesi Kültür Müdürü Ali Çift ve Zeyni Toprak tarafından resim sergisinin kurdelesi kesildi.