İşyeri, konut, ziraat alanı, sosyal tesis kiralanacak!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 9 ilçedeki 24 adet gayrimenkulü kiralama ihalesini 12 Eylül’de gerçekleştirecek. Antakya Kurşunluhan’daki 2 işyeri ile Arsuz Vakıfpark’taki  5 işyeri ve 2 konutu da kapsayan ihale açık teklif usulü ile 12 Eylül 2022 tarihinde Saat 10:00’dan itibaren Cumhuriyet Mah. Şehit Mustafa Sevgi  Cad. No:2 Antakya/Hatay adresindeki Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası 4.Kat ihale salonunda yapılacak. Vakıf taşınmazlar 31.12.2023 tarihine kadar kiralanacak.

?

Kurşunlu Han taşınmazlarının kiralanması ise restorasyon projesi dikkate alınarak, Han’ın ruhuna uygun olarak, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması, İlimizin kültür ve turizmine katkı sunması amacıyla fonksiyonlandırıldığı şekliyle restorasyon projesinde yer alan meslek gruplarının fazla dışına çıkmamak kaydıyla Alt katlar için; Yöresel Ürünler, Baharat, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Sabun, Bakır-Gümüş, Hediyelik eşya gibi veya İdarenin izin vereceği iş kollarında kiralanabilecek. Üst katlar ise Mozaik, Hediyelik Eşya, Bakır, Çömlekçilik, Halı-Kilim, Ebru, İpekçilik gibi El Sanatları ve bu mesleklerin eğitimlerine ilişkin atölye, kurs yeri vb. faaliyetler veya Dernek, Vakıf vb. sivil toplum kuruluşlarının bürosu, ofisi olmak ve aktif kullanılmak kaydıyla veya İdarenin izin vereceği iş kollarında faaliyet göstermek üzere kiralanabilecek.

Ayrıntıyı bilgiye https://www.vgm.gov.tr/ihaleler/hatay-vakiflar-bolge-mudurlugu-hatay-ili-gayrimenkul-1 adresinden ulaşılabilecek.