Tarım ve Orman Bakanı Dr. Pakdemirli, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nde Hatay’ın yağlık zeytin üretiminde öncü 6 il arasında olduğunu belirtti. Zeytin ve zeytinyağı üretim tahminini paylaşan Pakdemirli, 2021 yılında zeytinin yüzde 29’unun sofralık, yüzde 71’inin yağlık olarak kullanılmasının öngörüldüğünü, toplam zeytin üretiminin geçen yıla göre yüzde 32 artarak 1 milyon 738 bin 680 ton, elde edilecek zeytinyağı miktarının ise yüzde 35 artışla 235 bin 727 ton olacağının tahmin edildiğini açıkladı.
Zeytin meyvelerinde gelişim sürecinin devam ettiğini ve rekoltede oluşabilecek değişimlerin takip edildiğini belirten Pakdemirli, yağlık zeytin üretiminde Aydın, Muğla, İzmir, Balıkesir, Manisa ve Hatay illerinin, sofralık zeytin üretiminde ise Manisa, Bursa, Balıkesir, Aydın ve Mersin illerinin ilk sıralarda yer aldığını söyledi.