3 proje için Başkan Tosyalı’ya borçlanma yetkisi

İskenderun Belediyesi Ekim ayı ikinci oturumunda, 240 dönümlük Ziraat Park, Feyezan Kanalı ve 12 bin 500 kişilik stat için talep edilen borçlanma talebi oy birliğiyle geçti. Bir önceki toplantıda komisyonlara havale edilen 7 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, 2022 mali yılı performans programı ile bütçe tasarısı da oybirliğiyle kabul edildi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Millet Bahçesi, kütüphane ve Hatay’da bir ilk olacak olan tam olimpik yüzme havuzunun hükümet tarafından yapılacağını ve 200 milyon lirayı aşacağını belirterek, otoban bağlantı yolu projesinin çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Belediye tarafından yapılacak olan Ziraat Park, Feyezan Kanalı ve 12 bin 500 kişilik stat projesinin ise ocak ayında ihaleye çıkacağını belirten Başkan Tosyalı, işin yapım süresi ve miktarının ihale şartnamesi ile belirleneceğine dikkat çekerek, Ziraat Park ve Feyezan Kanalı’nın aynı yıl içerisinde tamamlanmasını, stat projesinin ise bir yılı aşabileceğinin planlandığını belirtti.

CHP Meclis Grubu da İskenderun’a yapılacak olan her hizmetin takipçisi olduklarını belirterek, borçlanma talebine de İskenderun’a hizmet için evet oyu verdiklerini ifade etti.

Belediye Meclisi bir sonraki toplantının 1 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’te yapılmasını kararlaştırdı.

Bir cevap yazın