İskenderun’da gündemi muhtarlar belirledi!

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının “Türkiye Afet Farkındalık Eğitim Yılı” olarak ilan edilmesi üzerine Afet ve Acil Durum [AFAD] Başkanlığınca 81 ilde başlatılan eğitim seferberliği kapsamında İskenderun’daki mahalle muhtarları ve İhtiyar Heyetlerine ‘Türkiye Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi.

İskenderun Kaymakamlığı uhdesinde, Hatay Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü koordinasyonunda İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda pandemi tedbirleri çerçevesinde gerçekleşen eğitim toplantısına muhtarların yanısıra İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı,, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Kurum Müdürleri, teknik ve idari birim amirleri de katıldı.

Söz konusu eğitim toplantısında; Hatay Afet ve Acil Afet Müdürlüğü yetkilileri tarafından slayt eşliğinde ve uygulamalı olarak, afet öncesi alınması gereken önlemler, afet sırasında ve afet sonrasında yapılacaklar hakkında önemli bilgiler verildi.

Muhtarlarla ikinci toplantı

Toplantının ardından, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında, muhtarlar ile buluşma toplantısı düzenlendi. Toplantı kapsamında; Koronavirüs Salgını ile Mücadele’ye yönelik alınan tedbir ve kararların uygulanması ile Kontrollü Normalleşme Süreci hakkında genel bir değerlendirme yapılmasının yanı sıra mahallelerin genel durumu, sorun ve ihtiyaçları ele alındı.

Bir cevap yazın