Arsuz, su sporlarının merkezi olacak!

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda Madenli Su Sporları Merkezi ve İskele Projesi sunumu gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Arsuz’da yapılacak olan “Madenli Su Sporları Merkezi ve İskele Projesi” toplantısına başkanlık etti.

Hatay Valiliği Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan canlanması, deniz turizmi boşluğunun doldurulması amacıyla hayata geçirilecek olan Madenli Su Sporları Merkezi ve İskele Projesi, Arsuz’un su sporlarında cazibe merkezi olmasına büyük katkı sunacak.

Arsuz’da denizden daha çok faydalanılmasını da sağlayacak olan proje 690 m2 alana kurulacak. Su sporları merkezinde yelkenli, sörf, kano, dalgıçlık vb. branşlarında hizmet verilecek, idari büroda ise eğitim salonu, malzeme deposu, wc-duş-soyunma kabinleri bulunacak.

Su sporları merkezinin yanısıra projede biri 700 m. Uzunluğunda ana mendirek ve diğeri 640 m. uzunluğunda Tali Mendirek olmak üzere iki mendirek, 110 adet teknenin bağlanabileceği 2 sanitary ünitesi, HADO terminali, kafetarya, restoran ve sosyal tesis, idari bina, bakım atölyesi ve otopark bulunuyor.

Bir cevap yazın