Gölbaşı, Türkiye’ye örnek olacak!

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, kurutulan Amik Gölü’nden geriye kalan ve son gözyaşı damlası olarak nitelendirilen Kırıkhan Gölbaşı Gölü’nün yepyeni bir projeyle hem korunacağını, hem de turizme kazandırılacağını müjdeledi.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve köylüler ile birlikte göl alanında 3 saate yakın incelemelerde bulunan Milletvekili Yayman,  gölün koruma altına alınıp, su ve bitki çeşitliliğinin muhafaza edileceğini ifade etti.

Manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Gölbaşı Gölü’ne yapılacak projeye herkesin sahip çıkması gerektiğini söyleyen AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, DOĞAKA, Kırıkhan Belediyesi, Adalar, Gölbaşı ve Kalakamberli Köylerimizin koordinasyonu ve ortak çalışmasıyla projemiz onaylandı.. Korona günleri biter bitmez projeye başlayacağız. Gölbaşı Gölümüzü KORUMA-KULLANMA dengesini gözeterek Türkiye’mizin en güzel sulak alanlarından biri haline getireceğiz” dedi.

Çevresine yapılacak olan yürüyüş yolları, kuş gözlem evi, çay bahçeleri gibi mekanlarla Türkiye’ye örnek bir proje hayata geçireceklerini anlatan Yayman, “Hayata geçireceğimiz proje ile Gölbaşı Gölü göçmen kuşlarının alanı olacak, yaban hayatı korunacak ve canlandırılacak, gölde bulunan berdi ve kamışlar başta olmak üzere bitki yapısı korunmuş olacak, Göl alanı çevresinde ahşap yürüyüş parkurları yapılacak, fotoğrafçılar için ahşaptan anıtsal bir kuş gözlem evi kurulacak, doğa ile uyumlu Lokantalar, cafeler ve hediyelik eşya dükkanları olacak. Kısacası burası Hatay’ın Tabiat turizminin merkezi haline gelecek” dedi.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız da projenin Türkiye’ye örnek olacak anlamlı bir çalışma olduğunu belirtirken, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz da uzun zamandır hayata geçirmek için çalıştıkları projede mutlu sona gelinmesinden mutlu olduklarını ifade etti.

Bir cevap yazın