Hatay’dan güzel bir haber daha

Yüksek ateş ve öksürük şikâyetiyle götürüldüğü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs testi pozitif çıkan  3 yaşındaki E.B. sağlığına kavuşarak hastaneden alkışlarla uğurlandı. Özbek asıllı olduğu belirtilen minik çocuk, 15 günlük tedaviyle hastalığını yenmeyi başarırken, hastalara da örnek oldu.

Salgınla mücadelede Türkiye’de, dünyaya örnek teşkil edecek şekilde tedbirler alındığını ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem El, kükçük hastaları ile ilgili şu bilgiyi verdi: “Küçük hastamızın ilk olarak solum sıkıntıları mevcuttu. 3 gün kadar solunum desteğine ihtiyacı oldu ancak tedavilerimize çok hızlı yanıt verdi. Önlem amaçlı hastanın ailesinin diğer üyelerinin de taramalarını yaptık. Bu testlerimiz negatif çıktı. 15 günlük tedavinin ardından hastamızı evine göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Çiğdem El, 4 hafta boyunca çocuğu izlemeye alacaklarını ve aileyle iletişim halinde bulunacaklarını dile getirerek, “Bu konuda aileye gerekli eğitimleri verdik ve her türlü tedbiri aldık” ifadesini kullandı.
Küçük E.B, hastane çalışanlarının alkışlarıyla babasına teslim edilip, evine uğurlandı.
Baba A.N.B, tedavisi tamamlanan oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Bir cevap yazın