Polis ve zabıta pazarları birlikte denetledi

İçişleri Bakanlığı’nın Kovid 19 salgını ile mücadele kapsamında 81 ile gönderdiği ek genelgeyle Semt ve mahalle pazarlarında polis ve zabıta denetimi İskenderun’da da gerçekleştirildi.

Her hafta Cumartesi günü kurulan ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle Cuma günü açılması planlanan Mustafa Kemal Mahallesi ve Numune Mahallesi’ndeki pazarlarda polis ve zabıtanın yanısıra mahalle bekçileri de görev aldı.

Pazar yeri alanına aynı anda alınacak müşteri sayısının esnaf sayısının 2 katını aşmaması amacıyla polis barikatı ile pazara tek tek alınan vatandaşlarda maske denetimi yapılırken, vatandaşlar maske takma zorunluluğu, ürünleri elle seçmeme, tezgah arası 3 metre mesafe ve sosyal mesafe kurallarına karşı uyarıldı.

Sıkı denetimin dikkat çektiği pazardaki denetimlerde hem pazar esnafına, hem de müşteriye alınan kurallara uymamaktan Umumi Hıfzıssıha Kanunu ve TCK’nın ilgili  maddesi uyarınca adli ya da idari işlem uygulandı.

İskenderun Belediyesi ekipleri pazar giriş çıkışlarına dezenfektan makimesi yerleştirerek, hijyenin önemine dikkat çekerken, Polis ve jandarma ekiplerinin semt ve mahalle pazarlarına yönelik denetimlerinin artarak devam edeceği öğrenildi.

Bir cevap yazın