Arsuz Turizmi’nin yol haritası onlarda!

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Dünya Turizm Haftası, ülke genelinde olduğu gibi bu yıl Hatay’ın turizm cenneti Arsuz’da da corona salgını engeline takıldı. Her yıl binlerce turisti ağırlayan ilçenin sahip olduğu turistik potansiyelini tanıtmak için çaba harcayan Arsuz Turizm ve Kültür Derneği(ATK-DER)  Başkanı Hasan Arslan, bu yıl kutlanamayan hafta dolayısıyla buruk olduklarını belirtirken, bu vesileyle yöneticilere de Arsuz’da turizm konusunda yapılabilecek çalışmaları ana başlıklarla saydı.

Corona virüsü salgınının ardından turizm hareketliliğinin yeniden başlamasını umut ettiklerini söyleyen Arslan, Turizm Haftasını kutlayarak şu açıklamayı yaptı; “Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında “Dünya Turizm Haftası” kapsamında düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri bu yıl  koronavirüs salgını nedeniyle derneğimizce planlanan etkinliklerimiz iptal edilmiştir.  Arsuz; doğal güzellikleri ve coğrafi özellikleriyle beraber bölgede yaşamış olan farklı medeniyetlerin kültürel izlerini taşıyan mirası, geleneksel yaşam biçimi ve insanların yaşantısıyla dünya genelinde trend haline gelmiş birçok turizm potansiyelini bünyesinde barındıran bir bölge niteliğindedir. Medeniyetinin başkenti olma ve bu medeniyetin onlarca tarihi yapısına ev sahipliği yapma potansiyeli harekete geçirildiğinde farkındalık yaratacağı kesindir.

Arsuz için turizm konusunda yapılacakları saymak istiyorum;

1-Arsuz’un turizmini koordine eden ve turizme ilişkin bütün kararları alma ve bunları hayata geçirme noktasında yetki ve sorumluluk sahibi olan bir konsey oluşturulması.  Arsuz Turizm Konseyi olarak adlandırılacak bu yapılanma kamu, özel ve diğer birçok organizasyonu içinde barındırabilecek bir formatta olmalıdır. (Valilik, Büyükşehir Belediyesi,  Sektör Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri)

2-Turistlerin ortalama kalış süresinin arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması,

3-Turizm altyapısını oluşturan sektör (konaklama, ulaşım, seyahat acenteleri, lokanta ve kafeler, eğlence mekânları v.b.) çalışanlarında ve yerel halkta turizm bilincinin oluşturulması çalışmalarının yapılması,

4-Kültürel varlıkların korunması ve restorasyon çalışmalarında öncelikler belirlenmesi ve turistlerin ulaşabildiği veya turistler açısından önemli olarak görülen değerlere öncelik verilmesi,

5-Oluşturulacak Arsuz Turizm Konseyinin ilk görevi,  Arsuz’a ait marka belirleme çalışmaları olmalıdır.

6-Öncelikle Turizm  çalıştayı yapılmalıdır” dedi.

Bir cevap yazın