Afrin’de de virüse karşı maske kalkanı!

Hatay Valiliği koordinasyonunda Afrin’de yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında açılan atölyede günlük 4 bin adet tıbbi maske üretiliyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin Hatay Valiliği’nin eş güdümüyle Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında açtığı atölyede 08:00-17:00 arası 15 kişilik ekiple üretilen maskeler sağlık kuruluşlarına, kamu kurumlarına ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

Zeytin Dalı Harekatı Bölgesi Milli Eğitim Müdürü Muhammed Hasan, bölgede de eğitim-öğretime ara verildiğini ve alınan önlemler kapsamında bütün resmi kurumlar ve okulların dezenfekte edildiğini belirterek, “Bütün resmi kurumları ve okulları Hatay Valiliği koordinasyonu ve Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri desteği ile dezenfekte ettik. Pandemiden korunmaya ilişkin 50 bin adet bildiri dağıttık” dedi.

Türkiye’den getirilecek dijital makine ile üretim kapasitesinin artacağını vurgulayan Hasan, “Hatay Valiliği koordinasyonuyla yeni makineler getirilecek. Üretim kapasitesi 4 binden 15 bin ile 20 bin arasına çıkarılacak” diye konuştu.

Atölyede hijyenik koşullara özenle dikkat edildiğini söyleyen Hasan, üretime başlanmadan önce çalışanların maske ve eldiven kullandığını, makinelerin açılış ve kapanışta dezenfekte edildiğini vurguladı.

Bir cevap yazın