Resulayn’dan Kırıkhan’a şehit ateşi

Barış Pınarı Harekâtı ile kontrol altına alınan Suriye’nin Resulayn kentinde yaşanan patlamada Hatay Kırıkhan nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Onbaşı Beyazıt Bestami Buluş ile 3 güvenlik personeli şehit oldu, 10 sivil de yaralandı.

Teröristler tarafından pazar yerine bombalı araçla düzenlendiği öğrenilen saldırı ile ilgili Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:  “Barış Pınarı Harekâtıyla güvenli hale getirilen Resulayn ilçesinde 12 Mart 2020 saat 12.40 sıralarında, yol kontrol noktasına PKK/PYD/YPG terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapılan saldırı sonucu bir (1) Jandarma Uzman Onbaşımız ve üç (3) yerel güvenlik personeli şehit olmuştur. Aynı saldırı sonucunda, yedisi sivil olmak üzere yaralanan on (10) kişi ise Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.  Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesi, silah arkadaşları ve asil milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise, yayınladığı taziye mesajında, “Suriye’nin Rasulayn bölgesinde meydana gelen patlama sonucunda Kırıkhanlı J. Uzman Onbaşı Beyazıt Bestami Buluş’un şehadete intikal ettiğini teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Aziz şehidimiz J. Uzm. Onbaşı Beyazıt Bestami Buluş’a Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ederken, kederli ailesi başta olmak üzere,TSK teşkilatına, tüm silah arkadaşlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı dileriz” dedi.

Bir cevap yazın