Şehitlerimiz ışıklar içinde uyusun!

Suriye’nin İdlib kentinde 33 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Hataylı Şehitler Emin Yıldırım ve Mustafa Bayrakdar’ın ardından Muhammet Ali Özer de dualar ve gözyaşlarıyla ebedi yolculuğuna uğurlandı.

Şehit yedek Astsubay Muhammed Ali Özer’in cenazesi Antakya’da son yolculuğuna uğurlanırken, İskenderunlular da törene akın etti.

Şehit Özer’in (25) Türk bayrağına sarılı tabutu, Güldere Mahallesi’ndeki evinde helallik alınmasının ardından baba Hüseyin Özer’in isteği doğrultusunda cenaze namazının kılınacağı mahalle mezarlığına kadar omuzlarda taşındı.

Özer’in askeri beresini ve künyesini takan sözlüsü Gülşen Türkoğlu’nun ağıtı ve şehit Özer’in naaşını asker selamı ile karşılaması ve tabuta sarıldığı anlar yürekleri dağlarken, törene katılan herkes gözyaşı döktü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank,  Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Hatay Valisi Rahmi Doğan,
39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcıları Nursal Çakıroğlu, Aydın Tetikoğlu, Yusuf İzci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Salih Altun, İl Jandarma Komutanı Alb. Uğur Ertekin, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kd. Bnb. Oğuz Emre Çiçek, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, bazı milletvekilleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, askeri ve siyasi erkan ile vatandaşların katıldığı törende, Şehit Özer’in naaşı ikindi namazına müteakip Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında defnedildi.

Bir cevap yazın