Arsuz’da yılın EN’lerine muhteşem gece

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği, 2019 yılı 3’ncü EN’ler ödül töreniyle kentin gündemine adını bir kez daha gururla yazdırdı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl Akdeniz Bölgesi’nin belediye başkanlarının başarılarının ödüllendirildiği gece, huzur, barış hoşgörü ve medeniyet şehri Hatay’ın güzelliklerini yansıttı.

Hatay’a ve Arsuz’a değer katan hizmetlerinden dolayı Vali Rahmi Doğan’ın yanısıra Arsuz’un yetiştirdiği ender seslerden Selin Sümbültepe ve turizm yatırımcısı Gülha City Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Harbiyeli’nin yanısıra 7 belediye başkanının ödüllendirildiği EN’ler gecesine katılanlar, yılın en unutulmaz gecelerinden birine tanıklık etti.

Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve eşi Emine Sarı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Kahramanmaraş –Türkoğlu İlçe Belediye Başkanı Osman Okumuş, Osmaniye-Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, Osmaniye –Atalan Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım, Seferihisar Belediye Başkanı Sayın İsmail Yetişkin, STK temsilcileri, iş ve spor adamları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, dernekler ve çok sayıda davetli katıldı.

Şehit hassasiyeti

İdlip şehitleri dolayısıyla konser ve eğlence bölümlerinin iptal edildiği gece şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından onuncu yıl marşıyla başladı. Ali Yolcu’nun sunumuyla renklenen EN’ler ödül töreninin açılış konuşmasını yapan ve örnek bir ev sahipliği sergileyen Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, Arsuz turizmine katkı sunmak adına yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Yatırımcılara açık çağrı

Derneğin misyonunun Arsuz’u tüm ülkeye tanıtmak, yaşayan bilgi hazinelerinden edindiklerini gelenekleri ve kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirten Arslan, “Doğal güzellikleri ve coğrafi özellikleriyle medeniyetlerin başkenti Hatay’ın güzel ilçesi Arsuz’da 12 ay 4 mevsim turizm yapmak mümkün. Denizi, doğası ve tarihi dokusuyla tanıtıldıkça ilçemiz Arsuz turizm yatırımlarının merkezi olacaktır.  Buradan yatırımcılara sesleniyorum; Arsuz’u tanıyın, tanıdıkça sevecek ve yatırım yapacaksınız. İlçemize kazandırılan Samandağ – Arsuz yolu, HADO ve EXPO yatırımlarından dolayı Valimiz Sayın Rahmi Doğan başta olmak üzere Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a, Arsuz Kaymakamımız Sayın Musa Sarı’ya çok teşekkür ederim. Sevdamız Arsuz’dur. Sevdası Arsuz olanların adresi olan derneğimiz ilimizdeki en aktif STK’lardan biridir. Bu başarıda imza sağlam ve inançlı bir ekiptir. Biz, bu ekibe sahibiz. Arsuz için çalışan dernek yöneticilerimize ve gecemize katılarak bize güç veren bütün katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Hatay’daki bütünlüğü koruyacağız

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, “Millet, devlet, şehir kolay olunmuyor. Bütünlük kolay sağlanmıyor. Her şeyi kaybeder, sonra geri kazanabilirsiniz. Ama toplumsal huzuru ve bütünlüğü kaybettiğinizde Irak, Mısır gibi olursunuz. Biz göreve geldiğimiz günden beri mesaimizin büyük çoğunluğunu huzurumuzu sağlamak ve korumak  için çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Hatay’ın bütün renkleri bütünlük adına ant içmiş. Hatay’ın bir ferdi olmaktan ve bu ödülü almaktan çok mutluyuz” dedi.

Kaymakam Musa Sarı, Arsuz’un öz evladı gibi

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hatay ve ilçelerini herkesin mutlaka görmesi gerektiğini belirterek, “Belediye başkanlarımız özverili çalışmalar yapıyor. Arsuz’umuz, Hatay’ımız bu çalışmalara layık. Ciddi zenginlikleri olan bir ilde yaşıyoruz. Bu güzellikleri görmeyenler için ciddi bir kayıp olacak. Kültür ve turizmin yanısıra Hatay’a gastronomi şehri unvanını kazandıran, EXPO 2021’i Hatay’a taşıyan Başkanımız Lütfü Savaş’a teşekkür ederim. Özel bir teşekkür de Arsuz Kaymakamımız Musa Sarı’ya. Arsuz’un öz evladı gibi, Arsuz’a çok güzel şeyler yapmak için kendini paralıyor. Değişik bir enerji getirdi şehre.. Önce insan diyerek yola çıkmış bütün belediye başkanlarımıza da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Hatay ve güzel insanları bütün ülkeye örnek olmalı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Arsuz’un eşinin memleketi olduğunu belirterek, “Medeniyetlerin kenti, en güzide şehirlerden, barışın kenti Hatay kadar önemli, eşimin memleketi Arsuz’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hatay bütün ülkeye örnek olmalı. Çok çeşitli yapıları bir arada yaşayan güzel insanlarını da örnek almak gerekir. Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin temellerini o kadar sağlam atmış ki onun dediği gibi ilelebet payidar kalacaktır. Yolumuz Atatürk’ün yoludur. Bu güzel memlekette ödül almanın gururunu yaşadığım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Vahap Seçer Arsuz’un damadı!

Kendisini ödüle layık gören dernek yöneticilerine teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “ Huzur, barış, hoşgörü kenti ve medeniyetler şehri Hatay’ın bu değerleri Akdeniz’in bütün illeri için geçerli. Hepimizin bugünümüz bir, yarınımız bir, geleceğimiz ise ortak. Komşu illerin belediye başkanları olarak ortak hareket ediyoruz. Türkiye’yi de bu birlik ve beraberlik kurtarır. Komşudaki olaydan kim etkileniyor? Gaflet ve delalet içerisinde değiliz, her şeyin farkındayız. Güçlü siyasetçileriz. Güzel işler yapacağız. Ülkemizi seviyoruz, sizleri seviyoruz, insanları seviyoruz ve Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidiyoruz. ‘Mecbur kalmadıkça savaş bir cinayettir’ ve ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ düsturuyla yaşıyoruz. Hatay ile, Adana ile benzeşen çok yanımız var. Eski bir siyasetçiyim ama Sayın Savaş ve Sayın Karalar gibi belediyecilik deneyimim yok. Onların yardımıyla hep beraber çalışacağız. Bu ülkede huzur içerisinde yaşayacağız. Bu ödüle bizi layık gören dernek başkanı, yönetimi ve Arsuzlulara teşekkür ediyorum” dedi.

Arsuz’a koşa koşa geliyorum!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, Arsuz’u çok sevdiğini belirterek, “Komşu ilçemizin her türlü organizasyonuna koşa koşa geliyorum. Şuna inananlardanım; farklılığımız zenginliğimizdir. Ayrışmadan bir bütün olarak ilçemizde, ilimizde ve vatanımızda tek yürek olacağız” dedi.

‘Arsuzlu anılmak benim için onurdur’

İlçenin kaderini değiştiren Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da başarının ekip işi olduğunu belirterek, “Arsuz’un bir hemşerisi olarak anılmak benim için büyük onur. Arsuzlulara hizmet etmek de benim için ayrı bir onurdur.. Arsuz’da yapılmış bir başarı varsa, bu başarı bir ekip işidir. Kimseyi ayırmadan ekip ruhuyla çalıştığımız için başarı gelmiştir. Bu hep böyle oldu, bundan sonra da böyle olacaktır. Dernek yönetimiyle birlikte gerek sahada, gerek sosyal sorumluluk projelerinde, gerek salonda çalışmalar yaptık. İlçemizin gerçekten en aktif derneklerinden biri. Bu gecede de emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

2020 çalışmasında Arsuz’un izi var

Sanatçı dalında ödüle layık görülen Arsuz’lu ünlü şarkıcı Selin Sümbültepe de, “Memlekette olmak çok güzel. Bugüne kadar bir çok şarkı yayınladım ve paylaştım. Ancak 2020 yılı benim için en özel yıl olacak. Çünkü 2020 yılında kendi topraklarımdan çıkan melodiler ve ezgilerden oluşacak yeni projeler hazırlıyoruz. Bu yöreyi temsil ediyor olması çok önemli” dedi.

Ödüller sahiplerini buldu

En’ler ödül törenindeki ilk plaket Madenli Yat Geliştirme Projesi, 50 yıllık hayali gerçeğe dönüştüdüğü Samandağ Arsuz çevre yolunun açılması ile tarihi Meclis Binası ile Adalı Konağı’nı yeniden halka teslim etmesi dolayısıyla Hatay Vali Rahmi Doğan’a verildi. İdlip’teki şehit cenazeleri dolayısıyla geceye katılamayan Vali Doğan’ın plaketini, Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu Milletvekili Suzan Şahin’den aldı. Sanat dalında Selin Sümbültepe, eğitim dalında Yükseliş Koleji Kurucusu İşadamı Nuri Üysen ile turizmde Yusuf Harbiyeli’nin ardından protokol üyeleri Akdeniz Bölgesi’nde yılın EN’leri seçilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, Atalan Belediye Başkanı Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım ile Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e plaketlerini takdim etti.
Ödül töreni, Arsuz tanıtım filminin gösterimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bir cevap yazın