‘Hatay, kültür ve gastronomiden hakkettiğini alacak!’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, iki günlük Hatay programını Antakya Müze Otel’de düzenlediği istişare ve değerlendirme toplantısıyla tamamladı. Ak Parti Hatay Milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarının katıldığı toplantıda Bakan Ersoy, hem dün gerçekleştirdiği ziyaretleri değerlendirdi, hem de Hatay’ı kültür ve gastronomi alanlarında daha ileriye taşımak için eylem planını oluşturmak için istişarede bulundu.

Hatay’ın her bir köşesinde kadim medeniyetlerin izlerinin bulunduğunu söyleyen Bakan Ersoy, “Türk Mutfağı Yılı” ilan ettikleri 2020’de, gastronomi alanında UNESCO tescilli Hatay mutfağını daha etkin şekilde tanıtmanın önemini anlattı.

Şehrimizin kültürel dokusunu gün yüzüne çıkarmak adına düzenlenen toplantının önemine değinen Bakan Ersoy, “Ürün tedarikimizi markalaştırıp standardize edecek, nitelikli şefler yetişmesine destek olacak ve mutfaklarımızı geliştireceğiz. Çalışmalarımızı daha da hızlandırarak, ülkemizin gastronomiden elde ettiği geliri konaklama gelirimizle başa baş seviyeye ulaştıracağız” dedi.

Yaklaşık bir saat süren ve basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından Bakan Ersoy, ile bir araya gelen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun’un turizmdeki öneminden bahsederken, belediyenin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler aktardı.

İstişare toplantısı sonrası Bakan Ersoy, kentten ayrıldı.

Bir cevap yazın