Bir bedende iki ruhla yaşayan annelerin hikayesidir ‘Emel Anne’

Gezi Parkı protestolarında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın oğlunun düşlerindeki özgür dünyayı gerçeğe dönüştürme mücadelesini Yönetmen Kazım Kızıl imzasıyla ekrana yansıtan “Emel Anne” belgeseli Ankara’da ilk kez gösterime girdi.

Mülkiyeliler Birliği’nin ev sahipliğinde Mülkiye Kültür Merkezi Prof. Dr. Oral Sander Konferans Salonu’nda başkentlilerle buluşan ve bir annenin yara izini yaşam izine dönüştürme hikâyesiyle herkesi duygulandıran filmin galasında Emel Korkmaz’ı,  yine oğlunu gezi direnişi sırasında kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük ile CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de yalnız bırakmadı.

“Bu coğrafyada her gün yeni acılar yaşanıyor”

Film gösterimi sonrası Emel Korkmaz ve filmin yönetmeni Kazım Kızıl, izleyicilerle söyleşide buluştu ve filmin hikayesini anlattı.

Belgeselin aslında Emel Korkmaz özelinde, evlatlarını kaybetmiş tüm anneleri anlattığını ifade eden Yönetmen Kazım Kızıl, “Emel Anne’yi anlatmak Ali İsmail’i anlatmak, Ali İsmail’i anlatmak ise Emel Anne’yi anlatmak gibi… Emel Korkmaz’ı anlattım ama Ali İsmail’i anlatmış oldum, çünkü ikisi bir. Emel anne Ali İsmail’in yapmak istediklerini yapıyor ve bu beni çok etkiledi. Etkilenmemle beraber belgeseli çekmeye karar verdim. Bu belgeseli çekmeme neden olan beni motive eden en önemli sebep çocuklarını kaybeden anneler. Hangi çocuklar olduğu fark etmez, yaşadığımız coğrafyada her gün yeni acılar yaşanıyor ve anneler çocuklarını kaybediyor” dedi.

“ALİKEV, gençlik merkezi gibi hizmet veriyor”

Ali İsmail Korkmaz Vakfı(ALİKEV)’nın kurulma aşamaları ve vakfın çalışmaları hakkında bilgiler veren Emel Korkmaz, “Düşlerin Peşinde atılan adımlar ve binlerce bağışçımızla öğrencilere burs veriyoruz, müzik kurslarımız var, çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenliyoruz. ALİKEV, bir vakıftan çok gençlik merkezi gibi çalışıyor” derken, düşleri büyüten ve gerçeğe dönüşmesine destek veren bütün gönüllülerine de ayrıca teşekkür etti.

Medeniyetlerin buluştuğu Hatay’da Ali İsmail’in düşlerinin peşinden barış içinde koşmak için düzenleyecekleri Hatay Barış Koşusu’nun 22 Mart 2020’de gerçekleşeceğini ifade eden Korkmaz, koşuya herkesi davet etti.

Korkmaz, Afrika’da Ali İsmail Korkmaz adına bir kuyu açtıklarını ve bu sene aynı köye değirmen yaptıklarını anlatırken, Afrika’da en çok çocuklardan etkilendiğinin altını çizdi.

Gençleri gözyaşlarıyla kucakladılar

Evlatlarını gezi direnişi sırasında kaybeden Emel Korkmaz ve Sayfi Sarısülük, söyleşi sonrası katılımcılarla kucaklaştı. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği iki acılı anne duygu dolu anlar yaşarken, çocukları yerine koydukları gençlere sarıldıkça acılarına derman buldu.

Bir cevap yazın