Kararlar oybirliğiyle geçti

İskenderun Belediye Meclisi, Şubat Ayı oturumunda 6 gündem maddesini oybirliğiyle onayladı.

İskenderun’a yürüyüş yolu kazandırılması için imza yetkisi de alan Başkan Fatih Tosyalı, gündem dışı konuşmalarda 21. 500 dönüm arazi üzerinde bulunan 19.600 adet tapunun İskenderun Belediyesi’ne devredildiğini müjdeledi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında gerçekleşen ve İdlip’te şehit düşen askerlerin ruhuna bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantıda, meclis üyeleri ayrıca 24 Ocak’ta Merkez üssü Elazığ olmak üzere Malatya’da da gerçekleşen depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara da başsağlığı diledi.

Hatay’ın fay hattı üzerinde yer alan bir il olması maksadıyla yaşanabilecek en ufak artçı bir sarsıntıda İskenderun’un çok fazla etkilenebileceğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile İskenderun’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek zemin etüdü çalışmalarının belediye tarafından yapılacağını belirtti.

“Çalışmalar İskenderun’a kazanım olarak geri döndü”

İskenderun Belediyesi’nin 10 aylık çalışmalarının slayt eşliğinde meclis üyelerine ve toplantıya katılan idareci ve basın mensuplarına aktarıldığı toplantıda, Başkan Fatih Tosyalı İskenderun’a değer katacak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

İskenderun Belediyesi olarak, yapılan tüm çalışmalara katkı ve desteğini sunan meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Fatih Tosyalı, Sakarya Mahallesi’nde 49 yıllığına TURGEV’e tahsis edilen 5 dönüm arazi de dahil olmak üzere 237 dönüm arazi üstüne kurulan ziraat bahçesi ve Meydan mahallesinde bulanan 21. 500 dönüm arazi üzerinde bulunan 19.600 adet tapunun İskenderun Belediyesi’ne tahsisinin sağlandığını belirterek, bu çalışmaların İskenderun için bir kazanım olduğunu ifade etti.

Başkan Tosyalı, TÜRGEV’e verilmesi planlanan araziyi bilim yuvası olması amacıyla BİLSEM’e devretmeyi planladıklarını belirtirken, Şekere ve Sakarya’dan sanayi otobanına bağlantı yapılacağını, bunun da trafiği yüzde 50 oranında rahatlatacağını ifade etti.

Mevcut bulunan 5 Temmuz Stadı’nın yıkılarak yerine millet bahçesinin yapılması ve yeni stadın İSTE içerisine yapılması için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Tosyalı, Belediye Kültür Sarayı’nın da yenilendiğini ve bundan sonra yapılacak tüm sosyo -kültürel faaliyetlerde Belediye Kültür Sarayı’nın tam donanımlı bir şekilde çalışacağını vurguladı.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemde görüşülen tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısının 4 Mart Çarşamba Günü Saat 15.00 da yapılması kararlaştırılarak toplantı sonlandırıldı.

Bir cevap yazın