Bugün 8 şehit verdik toprağa…

İdlib’de yapılan yoğun topçu atışı sırasında Mehmetçiğe lojistik destek taşırken şehit düşen sivil tır şoförü İsmail Akatay’ın cenazesi, memleketi Reyhanlı’da toprağa verildi.

Fatma Bahadırlı Camisi’nde ikindi namazına mütekip gerçekleşen cenaze törenine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Selim Çelenk, Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivil şoför Akatay’ın Türk bayrağına sarılı tabutu önce Esentepe Mahallesi’ndeki babaevine getirilerek helallik alındı. Daha sonra Fatma Bahadırlı Camisi’ne götürülen Akatay’ın naaşı, ikindi namazını müteakip ağabeyi İbrahim Akatay’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Reyhanlı Asri Mezarlığı’na defnedildi.

Törende şehidin acılı anne ve babası Hüseyin ve Fatma Akatay’ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

İdlip Şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Uzman Onbaşı Gökhan Orhan’ın naaşı Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde, Uzman Çavuş Uğur Kurt ile Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler Gaziantep’te, Uzman Çavuş Halil Demir İstanbul’da, Piyade Ulaştırma Uzman Onbaşı Uğur Katran Mersin’de Piyade Onbaşı Kadir Yıldız Aksaray’da ve Serkan Deprem Osmaniye’de toprağa verildi.

Bir cevap yazın