Hatay Büyük Şehir Belediyesi Gastronomi Proje Uzmanı Chef Abdulcelil Erkan, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Defne Nezahat Güven Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Hatay’ın yöresel lezzetlerini tanıttı.
Etkinliğe, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, TÜBİTAK Hatay Bölge Temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
HBB’yi temsilen etkinlik alanında bulunan Chef Abdulcelil Erkan, Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerinin UNESCO tarafından tescillenip ‘Gastronomi Şehri’ unvanını aldığını belirterek, birbirinden özel lezzetleri katılımcıların beğenisine sundu.
Chef Erkan’ın, yörenin meşhur tatlılarından olan peynirli irmik helvası şovu ise katılımcıları Hatay mutfağına hayran bıraktı.